Tvarohová pomazánka s mrkví a salámem

Suroviny

mrkvem
2 ks
eidamu
100 g
měkkého polotučného tvarohu
200 g
sůl a pepř
pažitka na posypání
majolku
hořčici
šunkový salám
tavený sýr
cibulí

Postup přípravy:

  • Nejprve si oškrábete mrkve a nastrouháte je nahrubo.
  • Stejně tak nastrouhejte i sýr.
  • Pak obě suroviny nasypete do misky a přidáte tvaroh.
  • Vše důkladně promícháte a podle chuti ochucujete solí a pepřem.
  • Nakonec můžete najemno umíchanou pomazánku obohatit nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
  • Pomazánku natíráme na chléb, veku nebo celozrnné pečivo. Hodí se i na jednohubky nebo jako podklad na chlebíčky.
  • Namazanou pomazánku můžeme ozdobit plátkem rajčete, papriky, sladkokyselé nebo čerstvé okurky.

Mrkvovou pomazánku můžete připravit v různých variantách. Hodí se na chlebíčky, jednohubky nebo i jako všední večeře, když ji namažete na chleba. Aby se lépe roztírala, můžete přidat podle potřeby majonézu, nebo trošku zakysané smetany. Zajímavé chuti dosáhnete použitím vařené (restované) mrkve namísto syrové. Obzvláště v létě je mrkvová pomazánka delikatesou, se kterou si nikdy neuděláte ostudu ani před rodinou, ani před návštěvou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.3.2014 9:40| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist