Tvarohová buchta bez těsta s pudinkem

Suroviny

polohrubá mouka

3 hrnky

cukr krupice

1 hrnek

prášek do pečiva

1 balení

tvaroh v kostce (ne vanička)

3 ks

celá vejce

3 ks

mléko

350 ml

cukr

dle chuti

rum

25 ml

vanilkový puding (jen prášek)

1 balení

citrónová kůra

Postup přípravy:

Těsto: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva

Nádivka: 3 tvarohy v kostce (ne vanička), 3 celá vejce, 350 ml mléka, cukr – dle chuti (spíš sladší), 25 ml rumu, 1 vanilkový pudink (JEN prášek) a může být i citrónová kůra…

Vršek buchty poklademe plátky Hery.

Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota). Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být „řidší“ tvaroh, ale ne aby tekl). Množství mléka je určeno na 3 kostky tvarohu. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny.

Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, trochu ji na plechu „umačkáme“, na to opatrně nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý.
Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrota. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist