Teplý chřestový salát s mandlemi a švardswaldským špekem

chrestovy-salat-s-mandlemi-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

chřest
100 g
pražené mandle
150 g
švardswaldský špek (možno nahradit běžnou slaninou)
70 g
baby špenát (nebo polníček)
100 g
šťáva z ½ citrónu
1/2 ks

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 200 stupňů nebo gril. Do menší zapékací misky nebo pekáčku, rozložte oškrábaný chřest, od kterého jste před tím odřízli zdřevnatělý konec, posypte mandlemi a pokud možno úplně překryjte slaninou. Nechte asi 5 min zapéci v troubě, nebo 2 minuty pod grilem. Potom shrňte slaninu a chřest s mandlemi promíchejte. Ještě chvíli zapékejte. Na talířích rozložte špenát (polníček) a poklaďte prohřátými surovinami, pokapejte citrónem.

Hodnocení

1.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist