Teplý chřestový salát s mandlemi a švardswaldským špekem

chrestovy-salat-s-mandlemi-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

chřest
100 g
pražené mandle
150 g
švardswaldský špek (možno nahradit běžnou slaninou)
70 g
baby špenát (nebo polníček)
100 g
šťáva z ½ citrónu
1/2 ks

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 200 stupňů nebo gril. Do menší zapékací misky nebo pekáčku, rozložte oškrábaný chřest, od kterého jste před tím odřízli zdřevnatělý konec, posypte mandlemi a pokud možno úplně překryjte slaninou. Nechte asi 5 min zapéci v troubě, nebo 2 minuty pod grilem. Potom shrňte slaninu a chřest s mandlemi promíchejte. Ještě chvíli zapékejte. Na talířích rozložte špenát (polníček) a poklaďte prohřátými surovinami, pokapejte citrónem.

Hodnocení

1.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist