Sýrová rýže se slaninou

syrova-ryze-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

olej
2 PL
anglická slanina
80 g
dlouhozrnná rýže
300 g
voda
500 ml
sůl
dle chuti
drůbeží bujón
1 kostka
jemný kečup
150 ml
ementál
100 g
zelená petrželka
dle chuti
parmezán
dle chuti

Postup přípravy:

Na 2 lžících oleje zpěňte 80 g nakrájené anglické slaniny. Vmíchejte 300 g vyprané a odkapané dlouhozrnné rýže, nechte lehce zesklovatět. Zalijte ji cca půl litrem vody, osolte, vmíchejte rozdrobenou kostku drůbežího bujónu, uveďte do varu, příkon tepla snižte na minimum, zakryjte těsně poklicí a duste cca 10 minut doměkka. Poklici sundejte, je-li rýže dostatečně měkká, vmíchejte do ní 150 ml jemného kečupu, pak 100 g nastrouhaného ementálu a trochu jemně nasekané zelené petrželky. Rozdělte na talíře a posypte parmezánem.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist