Švestky s bílky a perníkovým kořením

Suroviny

vypeckovaných plodů švestek
700 g
bílky
2 ks
hnědého cukru
2 PL
moučkového cukru
100 g
perníkové koření
1 ks
menší zapékací misky nebo jednu velkou
4 ks

Postup přípravy:

Půlky švestek dejte do kastrůlku spolu s hnědým cukrem, mírně podlijte a duste. Po chvíli přidejte asi půl lžičky perníkového koření. Až jsou švestky měkké a zbylo jen trochu šťávy, vypněte a nechte vychladit. Vyšlehejte z bílků a cukru (a špetky soli) pevný sníh. Švestkový kompot přendejte do zapékací misky (misek), poklaďte hojně sněhem a dejte zapéct asi 10 minut pod gril. Podávejte teplé.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.8.2012 4:18| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist