Špenátový salát s kuřecím masem

Suroviny

mladé špenátové listy
200 g
listy rokety
100 g
upečené kuřecí maso
200 g
uvařené brambory
300 g
vejce
2 ks
rajče
1 ks
naťová cibulka
1 ks
majonéza (nebo napůl s bílým jogurtem)
150 g
olivový olej
1 PL
čerstvá petrželka
1 PL
citrón
1 ks
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Listy špenátu a rokety omyjte a nechte okapat. Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kousky, smíchejte s pokrájeným masem a trochu osolte. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na osminky. Rajče a cibulku nakrájejte na kostičky a lehce smíchejte s olivovým olejem, petrželkou, majonézou (nebo půl dávky majonézy a půl dávky jogurtu), osolte, opepřete a ochuťte citrónovou šťávou. Na talíře rozdělte okapané listy, na ně položte vždy hromádku bramborovo-masové směsi, ozdobte dílky vajec a přelijte zálivkou. Navrch položte plátek citrónu a snítku zelené petrželky. Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.

Tip: pokud máte rádi černé olivy, můžete také jimi salát ozdobit.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist