Špagety s houbovou omáčkou a parmezánem

Suroviny

směsi lesních hub

200 g

cibule

1/2 ks

rajčata

2 ks

česneku

3 stroužky

olivového oleje

4 PL

tymián, oregano, trochu čerstvé nakrájené bazalky

čistého vývaru

1/8 l

citronová šťáva, sůl, pepř

parmezán

špaget

500 g

Postup přípravy:

Nakrájené stroužky česneku rozetřeme se solí. Na mírně rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájená rajčata. Přidáme nakrájené houby, česnek a koření. Podlijeme vývarem a 20 minut pomalu vaříme. Podáváme ihned s vařenými špagetami nebo nudlemi fettuccine. Podle chuti posypeme parmezánem.

VHODNÉ HOUBY: Lesní druhy žampionů, opeňky měnlivé, stročky trubkovité. Vynikající jsou i ve slané vodě povařené václavky. Vodu, ve které jsme vařili václavky však nesmíme dále použít. Můžeme ale samozřejmě použít jakoukoli jedlou houbu.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist