Špagety s houbovou omáčkou a parmezánem

Suroviny

směsi lesních hub
200 g
cibule
1/2 ks
rajčata
2 ks
česneku
3 stroužky
olivového oleje
4 PL
tymián, oregano, trochu čerstvé nakrájené bazalky
čistého vývaru
1/8 l
citronová šťáva, sůl, pepř
parmezán
špaget
500 g

Postup přípravy:

Nakrájené stroužky česneku rozetřeme se solí. Na mírně rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájená rajčata. Přidáme nakrájené houby, česnek a koření. Podlijeme vývarem a 20 minut pomalu vaříme. Podáváme ihned s vařenými špagetami nebo nudlemi fettuccine. Podle chuti posypeme parmezánem.

VHODNÉ HOUBY: Lesní druhy žampionů, opeňky měnlivé, stročky trubkovité. Vynikající jsou i ve slané vodě povařené václavky. Vodu, ve které jsme vařili václavky však nesmíme dále použít. Můžeme ale samozřejmě použít jakoukoli jedlou houbu.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist