Špagety s houbovou omáčkou a parmezánem

Suroviny

směsi lesních hub

200 g

cibule

1/2 ks

rajčata

2 ks

česneku

3 stroužky

olivového oleje

4 PL

tymián, oregano, trochu čerstvé nakrájené bazalky

čistého vývaru

1/8 l

citronová šťáva, sůl, pepř

parmezán

špaget

500 g

Postup přípravy:

Nakrájené stroužky česneku rozetřeme se solí. Na mírně rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájená rajčata. Přidáme nakrájené houby, česnek a koření. Podlijeme vývarem a 20 minut pomalu vaříme. Podáváme ihned s vařenými špagetami nebo nudlemi fettuccine. Podle chuti posypeme parmezánem.

VHODNÉ HOUBY: Lesní druhy žampionů, opeňky měnlivé, stročky trubkovité. Vynikající jsou i ve slané vodě povařené václavky. Vodu, ve které jsme vařili václavky však nesmíme dále použít. Můžeme ale samozřejmě použít jakoukoli jedlou houbu.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist