Smažené bramborové bochánky po indicku

Suroviny

brambor
500 g
cibule
1 ks
másla
20 g
oleje
3 PL
citrónu
½ ks
mletého chilli
¼ ČL
koření garam masala
1 ČL
čerstvé koriandrové natě (nebo petrželkové)
1 hrst
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte najemno, vymačkejte z ní šťávu a cibuli dejte do misky. Přimíchejte k ní koření a špetku soli. Smíchejte 2 lžičky citrónové šťávy s kořeněnou směsí, přidejte nasekanou koriandrovou nebo petrželkovou nať (několik snítek si nechte na ozdobu). Slijte uvařené brambory, přidejte k cibulové směsi a rozmačkejte. Z hmoty vytvarujte bochánky a usmažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Přendejte je na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Ozdobte je zelenou natí a podávejte teplé nebo studené se zeleninovým salátem nebo s čatní.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.10.2016 11:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist