Šlehačková roláda s kakaem

Suroviny

kelímků smetana ke šlehání
1-2 ks
ztužovač šlehačky
1 balíček
cukr moučka
100 g
vejce
5 ks
kakao
2 PL
polohrubá mouka
5 PL
teplá voda
1 PL
máslo
1 PL

Postup přípravy:

Náplň: 1 – 2 kelímků smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky

Těsto: 100 g cukr moučka, 5 ks vejce, 2 lžíce kakao, 5 lžic polohrubá mouka,1 lžíce teplá voda, 1 lžíce máslo

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 °C. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme kakao, teplou vodu a máslo. Pak vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vpracujeme do těsta. Kakaové těsto nalijeme na připravený plech a pečeme 7 – 10 minut. Během pečení si ušleháme smetanu se ztužovačem. Upečený teplý korpus srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády opatrně odstraníme pečící papír a namažeme jej šlehačkou. Opět jej sbalíme do rolády. Šlehačkovou roládu necháme vychladnout a ztuhnout. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.3.2011 9:01| autor: angelissss

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist