Šanghajské pražené rezance

Suroviny

kuřecí prsa
8 ks
sójová omáčka
2 ČL
čínské rýžové víno či suché růžové víno
2 ČL
sůl
1/2 ČL
černé koření
kukuřičný škrob
1 špetka
čínské nudle
1 balení
sezamový olej
1 a 1/2 ČL
nakrájené bílé kapusty
1 šálek
nakrájená mrkev na proužky
1 ks
bambusové klíčky
stroužek česneku (nasekaný)
1 ks
červená cibule
1 ks

Postup přípravy:

Kuracie prsia pokrájajte na malé kocky alebo tenké pásiky. Najprv ich marinujte v sójovej omáčke, víne, kukuričnom škrobe, soli a korení približne 20 minút. Medzi tým si uvarte rezance. Keď sú rezance uvarené, prepláchnite ich studenou vodou a pokvapkajte sezamovým olejom.

Na rozpálenom oleji v panvici wok , posmažte cesnak, zhruba 30 sekúnd. Potom pridajte kuracie prsia. Pražíte, dokým nebudú takmer hotové. Následne panvicu odstavte. Na druhej panvici si na oleji ( zhruba 2 čajové lyžičky) opražte kapustu, bambusové klíčky, mrkvu a ochuťte sójovou omáčkou. Po dvoch minútach, odstavte.

Nakoniec opražte na panvici rezance, neustále miešajte, aby vám zospodu neprihoreli, pridajte opäť sójovú omáčku, soľ a korenie a chvíľu popražte. Postupne pridávajte kuracie prsia, cibuľu a kapustu s bambusovými klíčkami a mrkvou. Nechajte dosmažiť, jedlo dochuťte podľa chuti a môžete podávať!

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.9.2011 11:37| autor: Nyuszika

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist