Salát s vejci a čekankou

Suroviny

vejce

4 ks

menší čekankové puky

4 ks

červená cibule

1 ks

velký masitý pomeranč

1 ks

polníček

50 g

olej kvalitní

3 PL

citrónová šťáva

3 PL

černé hořčičné semínko

1 ČL

cukr

1 ČL

sůl

dle chuti

čerstvě mletý černý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Čekankové puky očistěte, omyjte, vodu vytřepejte a příčně je nakrájejte na nudličky. Nasypte je do mísy. Přidejte opláchnutý, kořínků zbavený polníček. Z pomeranče okrájejte kůru až na dužinu, nakrájejte ho na kostičky a přidejte k čekance s polníčkem. Vhoďte i na jemná kolečka nakrájenou cibuli. Salát promíchejte, rozdělte do misek, doplňte na čtvrtky nakrájenými vejci a přelijte zálivkou. Na zálivku dejte do malé zavírací skleničky olej, citrónovou šťávu, cukr, sůl, pepř, podrcená hořčičná semínka a lžíci vody, vše protřepejte a nalijte přes salát. Podávejte s různým pečivem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2017 1:05| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist