Salát s vejci a čekankou

Suroviny

vejce

4 ks

menší čekankové puky

4 ks

červená cibule

1 ks

velký masitý pomeranč

1 ks

polníček

50 g

olej kvalitní

3 PL

citrónová šťáva

3 PL

černé hořčičné semínko

1 ČL

cukr

1 ČL

sůl

dle chuti

čerstvě mletý černý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Čekankové puky očistěte, omyjte, vodu vytřepejte a příčně je nakrájejte na nudličky. Nasypte je do mísy. Přidejte opláchnutý, kořínků zbavený polníček. Z pomeranče okrájejte kůru až na dužinu, nakrájejte ho na kostičky a přidejte k čekance s polníčkem. Vhoďte i na jemná kolečka nakrájenou cibuli. Salát promíchejte, rozdělte do misek, doplňte na čtvrtky nakrájenými vejci a přelijte zálivkou. Na zálivku dejte do malé zavírací skleničky olej, citrónovou šťávu, cukr, sůl, pepř, podrcená hořčičná semínka a lžíci vody, vše protřepejte a nalijte přes salát. Podávejte s různým pečivem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2017 1:05| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist