Rychlá dobrota s kefírem – domácí kefírové nanuky

Suroviny

jahody
300 g
smetana
200 ml
kefír nizkotučný
100 ml
limetka
1 ks
cukr
50 g
voda
5 PL

Postup přípravy:

Jahody očistíme, necháme okapat. Najemno je rozmixujeme. Přilijeme je do svařeného cukru s trochou vody, přidáme limetkovou šťávu, kefír a nakonec smetanu, kterou jsme si ušlehali dotuha. Hmotou naplníme kelímky nebo formičky a necháme přes noc ztuhnout. Hlídáme okamžik, kdy hmota není plně tuhá. Vložíme do každé nádobky dřevěnou špachtličku. Druhý den nanuky vyndáme, formičky lehce ponoříme do teplé vody a nanuk snadno vyklopíme.

Recept by Mlékárna Valašské Meziříčí

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.5.2015 7:32| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist