Ředkvičková pomazánka z tvarohu

Suroviny

ředkvičky
2 svazky
vejce
3 ks
nízkotučný tvaroh
100 g
máslo
2 PL
hořčice
1 PL
petrželová nať
dle chuti
nastrouhaný tvrdý sýr
50 g
sladkokyselá okurka
2 ks

Postup přípravy:

Ředkvičky zbavte stonků, očistěte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V případě, že budete přidávat okurky, tak je rovněž nastrouhejte. Vše vložte do sítka a rukou vymačkejte přebytečnou vodu. Při variantě s vejci uvařenými natvrdo je přidejte, když jste je nejprve pokrájeli na kostičky. Při variantě bez vajíček vložte vše do misky, přidejte pomazánkové máslo, hořčici, případně najemno nastrouhaný sýr a vše důkladně vidličkou promíchejte. Pomazánku natíráme na chléb, veku nebo celozrnné pečivo. Hodí se i na jednohubky nebo jako podklad na chlebíčky. Namazanou pomazánku posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist