Ředkvičková polévka se smetanou

Suroviny

ředkvičky
2 svazky
naťová cibulka
2 ks
nasekaná petrželová nať
2 PL
máslo
1 PL
masový vývar (i z kostky)
750 ml
smetana
150 ml
bílé víno
50 ml
nastrouhaný muškátový oříšek
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Cibulky oloupejte a najemno nasekejte. Nať nakrájejte na nudličky a dejte stranou na ozdobu. Cibulku a petrželovou nať zpěňte na másle. Zalijte vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a povařte asi 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte nahrubo nastrouhané ředkvičky, vlijte do polévky a už jen prohřejte. Přilijte víno, dochuťte solí a rozdělte na porce. Každou posypte troškou cibulkové natě.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.10.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist