Ředkvičková polévka se smetanou

Suroviny

ředkvičky

2 svazky

naťová cibulka

2 ks

nasekaná petrželová nať

2 PL

máslo

1 PL

masový vývar (i z kostky)

750 ml

smetana

150 ml

bílé víno

50 ml

nastrouhaný muškátový oříšek

dle chuti

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Cibulky oloupejte a najemno nasekejte. Nať nakrájejte na nudličky a dejte stranou na ozdobu. Cibulku a petrželovou nať zpěňte na másle. Zalijte vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a povařte asi 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte nahrubo nastrouhané ředkvičky, vlijte do polévky a už jen prohřejte. Přilijte víno, dochuťte solí a rozdělte na porce. Každou posypte troškou cibulkové natě.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.10.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist