Ředkvičková polévka se smetanou

Suroviny

ředkvičky
2 svazky
naťová cibulka
2 ks
nasekaná petrželová nať
2 PL
máslo
1 PL
masový vývar (i z kostky)
750 ml
smetana
150 ml
bílé víno
50 ml
nastrouhaný muškátový oříšek
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Cibulky oloupejte a najemno nasekejte. Nať nakrájejte na nudličky a dejte stranou na ozdobu. Cibulku a petrželovou nať zpěňte na másle. Zalijte vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a povařte asi 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte nahrubo nastrouhané ředkvičky, vlijte do polévky a už jen prohřejte. Přilijte víno, dochuťte solí a rozdělte na porce. Každou posypte troškou cibulkové natě.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.10.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist