Pšeničný salát s fazolkami

Suroviny

zelená pšenice

200 g

mražené zelené fazolky

500 g

malý pórek

1 ks

rukola

1 svazek

česnek

2 stroužky

bílý vinný ocet

2 PL

citrónová šťáva

3 PL

olivový olej

6 PL

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Pšenici zalijte studenou vodou, zakryjte pokličkou a nechte přes noc nabobtnat. V téže vodě uvařte doměkka asi 25 minut. Vodu slijte a pšenici nechte odkapat. Fazolky blanšírujte v horké vodě 6 minut. Vodu slijte a fazolky nechte odkapat. Do mísy nasypte pšenici, fazolky, přidejte jemně nasekaný pórek. Ocet smíchejte s citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem, nalijte na salát a dobře promíchejte. Rozdělte do misek a posypte lístky rukoly.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist