Preclíky s vanilkovou náplní a karamelovou polevou

Suroviny

voda
250 ml
sůl
1 špetka
máslo
180 g
vejce
5 ks
krupicový cukr
160 g
smetana ke šlehání
280 ml
mletý cukr
150 g
karamel
dle potřeby
mléko
500 ml
vanilkový pudink
2 balení
žloutek
4 ks

Postup přípravy:

Odpalované těsto: 250 ml vody, špetka soli, 80 g másla, 200 g hl. mouky, 5 vajec

Karamel: 80 g krupicového cukru, 80 ml smetany ke šlehání

Poleva: 150 g ml. cukr, 2 lžíce karamelu

Náplň: 500 ml mléka, 80 g cukru krupice, 2 sáčky vanil.pudinku, 4 žloutky, 100 g másla, karamel, 200 ml s metany ke šlehání

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do vroucí osolené vody s máslem vsypeme mouku. Mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Odstavíme a po vychladnutí zapracujeme vejce. Každé zvlášť. Na plech nastříkáme asi 16 preclíků. Pečeme na 200°C čtvrt hodiny a dopékáme 15 minut na 180°C. Zkaramelizujeme cukr, přilejeme horkou smetanu a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Z cukru, 2 lžic horké vody a 2 lžic karamelu připravíme polevu. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém. Odstavíme ho, přidáme žloutky a za stálého míchání necháme vychladnout. Zašleháme máslo a dochutíme karamelem. Preclíky naplníme krémem i šlehačkou, potřeme polevou a dáme ztuhnout.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.1.2013 9:29| autor: zdenkar

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist