Povidla ze švestek bez míchání

Suroviny

vypeckované švestky

6 kg

krystalový cukr

1 kg

ocet 8%

250 ml

rum

100 ml

mletá skořice

1 KL

Postup přípravy:

Zralé i přezrálé vypeckované švestky dáme do širokého kastrolu, zasypeme krystalovým cukrem, přelijeme octem, ale nemícháme, pod pokličkou necháme do druhého dne stát v chladné místnosti. Druhý den švestky přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 1 hodinu prudším varem, pak teplotu snížíme a necháme 2-3 hodin lehce probublávat za občasného míchání. Vařená povidla krátce tyčkovým mixérem rozmixujeme, přidáme mletou skořici, rum a plníme do čistě vymytých malých zavařovacích skleniček, na povrch povidel kápneme ještě několik kapek rumu.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.8.2015 8:19| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist