Jablková povidla

Suroviny

oloupaná, vykrájená jablka

2 kg

pískový cukr

250 g

voda

200 ml

hřebíček

5 ks

citrón

1 ks

Postup přípravy:

Jablka umeleme nebo rozmixujeme, dáme do pekáče spolu s vodou, přiklopíme a dusíme na mírném plameni. Průběžně mícháme. Citrón omyjeme a rozkrájíme na kolečka. Asi po 10 minutách pekáč odklopíme, přidáme do povidel citrón a hřebíčky. Jablka necháme bublat asi 30 minut, poté uděláme test tuhosti. Na malý talířek dáme 2 lžičky povidel a necháme vychladnout. Jestliže stékají, tak ještě povaříme. Plníme horké do zahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na připravenou utěrku. Takto necháme vychladnout.

Na asi 12 sklenek po 200 ml.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist