Jablková povidla

Suroviny

oloupaná, vykrájená jablka

2 kg

pískový cukr

250 g

voda

200 ml

hřebíček

5 ks

citrón

1 ks

Postup přípravy:

Jablka umeleme nebo rozmixujeme, dáme do pekáče spolu s vodou, přiklopíme a dusíme na mírném plameni. Průběžně mícháme. Citrón omyjeme a rozkrájíme na kolečka. Asi po 10 minutách pekáč odklopíme, přidáme do povidel citrón a hřebíčky. Jablka necháme bublat asi 30 minut, poté uděláme test tuhosti. Na malý talířek dáme 2 lžičky povidel a necháme vychladnout. Jestliže stékají, tak ještě povaříme. Plníme horké do zahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na připravenou utěrku. Takto necháme vychladnout.

Na asi 12 sklenek po 200 ml.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.7.2017 2:00| autor: redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist