Jablková povidla

Suroviny

oloupaná, vykrájená jablka
2 kg
pískový cukr
250 g
voda
200 ml
hřebíček
5 ks
citrón
1 ks

Postup přípravy:

Jablka umeleme nebo rozmixujeme, dáme do pekáče spolu s vodou, přiklopíme a dusíme na mírném plameni. Průběžně mícháme. Citrón omyjeme a rozkrájíme na kolečka. Asi po 10 minutách pekáč odklopíme, přidáme do povidel citrón a hřebíčky. Jablka necháme bublat asi 30 minut, poté uděláme test tuhosti. Na malý talířek dáme 2 lžičky povidel a necháme vychladnout. Jestliže stékají, tak ještě povaříme. Plníme horké do zahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na připravenou utěrku. Takto necháme vychladnout.

Na asi 12 sklenek po 200 ml.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist