Polévka z dýně se šlehačkou

Suroviny

dýně (hokaido)
11 kg
máslo
60 g
vývar nebo voda
1 sklenice
bujón
4 ks
smetana ke šlehání
3/4 hrnek
cibule
1 ks
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Postup přípravy:

Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a velmi pozvolna ji opékáme asi 15 minut doměkka. K cibuli přidáme dýni, přilijeme vývar a zvolna vaříme zaklopené 20 minut, než dýně změkne, pak polévku necháme vychladnout. Měkkou dýni s vývarem po dávkách na jemno rozmixujeme, rozmixovanou hmotu vrátíme zpět do hrnce. Přilijeme smetanu, polévku osolíme, okořeníme pepřem a za stálého míchání ji důkladně prohřejeme.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.9.2015 2:29| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist