Polešniky

polesniky-1100x618.jpg Zdroj: profimedia.cz

Suroviny

brambora
800 g
hladká mouka
80 g
zelné listy
rozpuštěné máslo
1 lžíce
sůl
špetka
pepř
špetka
bílý jogurt či zakysaná smetana
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, vodu po chvíli slijeme. Brambory promícháme s moukou, špetkou soli, pepřem. Směs rozdělíme do omytých a osušených zelných listů. Plech vyložíme pečicím papírem, naplněné listy na něj položíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °-175 °C asi 35 minut. vyjmeme z trouby, listy odloupneme. Placky podáváme s ochucenou zakysanou smetanou.

Tip: do zakysané smetany můžeme vmíchat nasekanou jarní cibulku s natí nebo jemně nasekané bylinky.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2020 11:40| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist