Polešniky

polesniky-1100x618.jpg Zdroj: profimedia.cz

Suroviny

brambora
800 g
hladká mouka
80 g
zelné listy
rozpuštěné máslo
1 lžíce
sůl
špetka
pepř
špetka
bílý jogurt či zakysaná smetana
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, vodu po chvíli slijeme. Brambory promícháme s moukou, špetkou soli, pepřem. Směs rozdělíme do omytých a osušených zelných listů. Plech vyložíme pečicím papírem, naplněné listy na něj položíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °-175 °C asi 35 minut. vyjmeme z trouby, listy odloupneme. Placky podáváme s ochucenou zakysanou smetanou.

Tip: do zakysané smetany můžeme vmíchat nasekanou jarní cibulku s natí nebo jemně nasekané bylinky.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2020 11:40| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist