Pikantní domácí houstičky s bramborami

Suroviny

uvařené brambory
400 g
polohrubá mouka
200 g
prášek do pečiva
2 KL
máslo
100 g
sůl
pálivá paprika
vejce na potření
1 ks
sezamová semínka

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Uvařené a oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte k nim změklé máslo, sůl a pálivou papriku (podle chuti).

Zpracujte těsto, rozdělte je na 16 dílů, každý díl pak ještě na další tři. Vyválejte válečky a upleťte houstičky (jako copánky), potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem.

Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.1.2012 4:12| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist