Ovocné knedlíky s houskou

Suroviny

den staré housky

500 g

měkký tvaroh v kostce

500 g

višně nebo jiné letní ovoce

450 g

zakysaná smetana

250 g

jahody

250 g

mléko

2 dcl

hrubá mouka

180 g

rozpuštěné máslo

100 g

vejce

2 ks

nahrubo nasekaná lísková nebo vlašská jádra

50 g

piškoty

20 ks

vanilinový cukr

1 balíček

solamyl

1 ČL

sůl

1 špetka

moučkový cukr na obalení ovoce

dle potřeby

hrubá mouka na vál

dle potřeby

Postup přípravy:

Housky rozkrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. Vejce rozšleháme, důkladně promícháme s tvarohem, moukou a špetkou soli. Kousky housek promačkáme rukama a smícháme s tvarohovou směsí. Připravíme těsto, ze kterého pomocí hrubé mouky rozválíme váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Vypeckované višně obalujeme v moučkovém cukru, které balíme do těsta. Knedlíky dobře zakulatíme. V hrnci přivedeme k varu vodu. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a nalijeme do vroucí vody (knedlíky se nebudou rozvařovat). Ihned promícháme a vložíme knedlíky. Ty vaříme podle velikosti přibližně 13-14 minut. Uvařené knedlíky vyplavou na povrch. Válečkem rozdrtíme piškoty, promícháme s vanilinovým cukrem a ořechovými jádry. Knedlíky rozdělíme na porce, přidáme omyté nakrájené jahody nebo jiné ovoce, přelijeme máslem, smetanou a posypeme piškotovou směsí. Kdo chce, může knedlíky ještě přisladit moučkovým cukrem.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist