Ovocné knedlíky s houskou

Suroviny

den staré housky
500 g
měkký tvaroh v kostce
500 g
višně nebo jiné letní ovoce
450 g
zakysaná smetana
250 g
jahody
250 g
mléko
2 dcl
hrubá mouka
180 g
rozpuštěné máslo
100 g
vejce
2 ks
nahrubo nasekaná lísková nebo vlašská jádra
50 g
piškoty
20 ks
vanilinový cukr
1 balíček
solamyl
1 ČL
sůl
1 špetka
moučkový cukr na obalení ovoce
dle potřeby
hrubá mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Housky rozkrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. Vejce rozšleháme, důkladně promícháme s tvarohem, moukou a špetkou soli. Kousky housek promačkáme rukama a smícháme s tvarohovou směsí. Připravíme těsto, ze kterého pomocí hrubé mouky rozválíme váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Vypeckované višně obalujeme v moučkovém cukru, které balíme do těsta. Knedlíky dobře zakulatíme. V hrnci přivedeme k varu vodu. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a nalijeme do vroucí vody (knedlíky se nebudou rozvařovat). Ihned promícháme a vložíme knedlíky. Ty vaříme podle velikosti přibližně 13-14 minut. Uvařené knedlíky vyplavou na povrch. Válečkem rozdrtíme piškoty, promícháme s vanilinovým cukrem a ořechovými jádry. Knedlíky rozdělíme na porce, přidáme omyté nakrájené jahody nebo jiné ovoce, přelijeme máslem, smetanou a posypeme piškotovou směsí. Kdo chce, může knedlíky ještě přisladit moučkovým cukrem.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist