Ovocné knedlíky s houskou

ovocne-knedliky-s-houskou-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

houska (den stará)
500 g
měkký tvaroh
500 g
ovoce (dle chuti)
450 g
zakysaná smetana
250 g
jahoda
250 g
mléko
2 dl
hrubá mouka
180 g
rozpuštěné máslo
100 g
vejce
2 ks
nahrubo nasekaných lískových nebo vlašských jader
50 g
piškoty
20 ks
vanilinový cukr
1 balíček
solamyl
1 ČL
sůl
1 špetka
moučkový cukr na obalení ovoce
dle potřeby
hrubá mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Housky rozkrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. Vejce rozšleháme, důkladně promícháme s tvarohem, moukou a špetkou soli. Kousky housek promačkáme rukama a smícháme s tvarohovou směsí. Připravíme těsto, ze kterého pomocí hrubé mouky rozválíme váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Ovoce obalujeme v moučkovém cukru, které balíme do těsta. Knedlíky dobře zakulatíme. V hrnci přivedeme k varu vodu. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a nalijeme do vroucí vody (knedlíky se nebudou rozvařovat). Ihned promícháme a vložíme knedlíky. Ty vaříme podle velikosti přibližně 13-14 minut. Uvařené knedlíky vyplavou na povrch. Válečkem rozdrtíme piškoty, promícháme s vanilinovým cukrem a ořechovými jádry. Knedlíky rozdělíme na porce, přidáme omyté nakrájené jahody nebo jiné ovoce, přelijeme máslem, smetanou a posypeme piškotovou směsí. Kdo chce, může knedlíky ještě přisladit moučkovým cukrem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist