Ovocné knedlíky s houskou

ovocne-knedliky-s-houskou-1100x618.jpg

Suroviny

houska (den stará)

500 g

měkký tvaroh

500 g

ovoce (dle chuti)

450 g

zakysaná smetana

250 g

jahoda

250 g

mléko

2 dl

hrubá mouka

180 g

rozpuštěné máslo

100 g

vejce

2 ks

nahrubo nasekaných lískových nebo vlašských jader

50 g

piškoty

20 ks

vanilinový cukr

1 balíček

solamyl

1 ČL

sůl

1 špetka

moučkový cukr na obalení ovoce

dle potřeby

hrubá mouka na vál

dle potřeby

Postup přípravy:

Housky rozkrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. Vejce rozšleháme, důkladně promícháme s tvarohem, moukou a špetkou soli. Kousky housek promačkáme rukama a smícháme s tvarohovou směsí. Připravíme těsto, ze kterého pomocí hrubé mouky rozválíme váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Ovoce obalujeme v moučkovém cukru, které balíme do těsta. Knedlíky dobře zakulatíme. V hrnci přivedeme k varu vodu. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a nalijeme do vroucí vody (knedlíky se nebudou rozvařovat). Ihned promícháme a vložíme knedlíky. Ty vaříme podle velikosti přibližně 13-14 minut. Uvařené knedlíky vyplavou na povrch. Válečkem rozdrtíme piškoty, promícháme s vanilinovým cukrem a ořechovými jádry. Knedlíky rozdělíme na porce, přidáme omyté nakrájené jahody nebo jiné ovoce, přelijeme máslem, smetanou a posypeme piškotovou směsí. Kdo chce, může knedlíky ještě přisladit moučkovým cukrem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist