Orientální čočková pomazánka

Suroviny

olivový olej
3 PL
šalotka
2 ks
česnek
3 stroužky
římský kmín
1 ČL
mletý koriandr
1 ČL
čerstvý zázvor
2 cm
kurkuma
1 ČL
voda
400 ml
sůl
2 ČL
červená čočka Lagris
200 g
kokosové mléko
100 ml
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
1/2 ks
pepř
dle chuti

Postup přípravy:

V kastrůlku si rozpálíme olej a opečeme na něm najemno posekané šalotky a česnek. Přidáme římský kmín, koriandr, nastrouhaný zázvor a kurkumu a minutku opékáme, až se koření rozvoní. Pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, vsypeme červenou čočku a 10 minut vaříme. Pak přidáme i kokosové mléko a citronovou šťávu, přivedeme znovu k varu a poté vypneme plamen. Necháme vychladnout, podáváme s knäckebrotem nebo pitou a posypeme čerstvým koriandrem. Pokud nemáme rádi čerstvý koriandr, jehož chuť je trochu neobvyklá, dobře poslouží i bazalka nebo čerstvý tymián.

K podávání: hrst čerstvého koriandru, knäckebrot nebo pita.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist