Nové brambory s tvarohovým dipem, mrkví a pórkem

brambory-s-tvarohovym-dipem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

nový brambor
1,5 kg
pórek
3 ks
mrkev
60 g
máslo
4 PL
vývar
150 ml
zelená petrželka
1/2 svazku
pažitka
1 svazek
zakysaná smetana
50 g
tvaroh
250 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory omyjte, uvařte ve slupce, slijte a uchovejte v teple. Zeleninu očistěte a nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpusťte 2 lžíce másla, nasypte na ně připravenou zeleninu, osolte a duste asi 5 minut. Potom přilijte vývar a vařte dalších 15 minut. Zeleninu dochuťte solí a pepřem. Zelenou petrželku nasekejte a spolu se zbytkem másla vmíchejte do hotové zeleniny. Utřete tvaroh se smetanou a nasekanou pažitkou, ochuťte solí. Oloupané brambory rozdělte na talíře, přelijte zeleninovou směsí a doplňte tvarohovým dipem.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.8.2023 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist