Nové brambory s tvarohovým dipem, mrkví a pórkem

brambory-s-tvarohovym-dipem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

nový brambor
1,5 kg
pórek
3 ks
mrkev
60 g
máslo
4 PL
vývar
150 ml
zelená petrželka
1/2 svazku
pažitka
1 svazek
zakysaná smetana
50 g
tvaroh
250 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory omyjte, uvařte ve slupce, slijte a uchovejte v teple. Zeleninu očistěte a nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpusťte 2 lžíce másla, nasypte na ně připravenou zeleninu, osolte a duste asi 5 minut. Potom přilijte vývar a vařte dalších 15 minut. Zeleninu dochuťte solí a pepřem. Zelenou petrželku nasekejte a spolu se zbytkem másla vmíchejte do hotové zeleniny. Utřete tvaroh se smetanou a nasekanou pažitkou, ochuťte solí. Oloupané brambory rozdělte na talíře, přelijte zeleninovou směsí a doplňte tvarohovým dipem.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist