Noky z třeného těsta pečené ve vanilkovém mléce

noky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vejce
6 ks
máslo
150 g
cukr
100 g
hrubá mouka
60 g
sůl
1 špetka
mléko
1 hrnek
vanilkový cukr
1 ks
moučkový cukr na posypání
dle potřeby
máslo na vymazání
dle potřeby
jahody na ozdobení
dle chuti

Postup přípravy:

Utřete 120 g změklého másla se žloutky a polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh, který spolu s moukou a špetkou soli vmíchejte do žloutkové směsi. Pokud by bylo těsto příliš řídké, zahustěte ho ještě moukou. Zapékací formu vymažte máslem, nalijte do ní mléko, přidejte zbylé máslo a vanilkový cukr a vložte na chvíli do trouby vyhřáté na 200 °C, než se máslo rozpustí. Horké mléko rozmíchejte a vkládejte do něj lžící noky, které vykrajujete z těsta. Vložte do trouby asi na 10 minut, než noky zrůžoví (noky mají být krémovité konzistence, nesmějí být vypečené). Podávejte horké, ozdobené jahodami a posypané moučkovým cukrem.

Hodnocení

2.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.6.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist