Mramorová bábovka z úsporného těsta s džemem

mramorova-babovka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

polohrubá mouka
350 g
moučkový cukr
150 g
rostlinný tuk
70 g
vejce
2 ks
pudink s vanilkovou příchutí
1 sáček
mléko
1 hrnek
kakao
2 PL
kypřící prášek do pečiva
1 sáček
tuk na vymazání formy
dle potřeby
hrubá mouka na vysypání formy
dle potřeby
malinový džem
dle chuti
šlehačka na ozdobení
dle chuti

Postup přípravy:

Tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce a znovu několik minut třeme. Pak přisypeme pudinkový prášek a po částech zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Asi čtvrtinu těsta odlijeme a smícháme s kakaem. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme, střídavě do ní nalijeme světlé a tmavé těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50 minut. Hotovou bábovku vyklopíme, po vychladnutí nakrájíme na řezy, každý potřeme malinovým džemem a ozdobíme šlehačkou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist