Mramorová bábovka z úsporného těsta s džemem

mramorova-babovka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

polohrubá mouka
350 g
moučkový cukr
150 g
rostlinný tuk
70 g
vejce
2 ks
pudink s vanilkovou příchutí
1 sáček
mléko
1 hrnek
kakao
2 PL
kypřící prášek do pečiva
1 sáček
tuk na vymazání formy
dle potřeby
hrubá mouka na vysypání formy
dle potřeby
malinový džem
dle chuti
šlehačka na ozdobení
dle chuti

Postup přípravy:

Tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce a znovu několik minut třeme. Pak přisypeme pudinkový prášek a po částech zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Asi čtvrtinu těsta odlijeme a smícháme s kakaem. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme, střídavě do ní nalijeme světlé a tmavé těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50 minut. Hotovou bábovku vyklopíme, po vychladnutí nakrájíme na řezy, každý potřeme malinovým džemem a ozdobíme šlehačkou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist