Moravské závitky plněné žervé nádivkou

Suroviny

moravské uzené
8 plátků
žervé
200 g
zakysaná smetana
3 PL
česnek
2 stroužky
strouhaný křen
100 g
citron
1/2 ks
sůl, bílý pepř, petrželka, pažitka
dle chuti

Postup přípravy:

Žervé utřeme s prolisovaným česnekem, strouhaným křenem, smetanou, citrónovou šťávou a jemně nasekanou pažitkou a petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme. Zarolujeme do plátků uzeného masa a uložíme zhruba na hodinu do lednice. Podáváme na listech hlávkového nebo jiného zeleného salátu spolu s osminkami uvařených vajec. Vrch závitků můžeme ozdobit nastříkaným kopečkem ze zbytku žervé a kouskem citrónu.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.4.2013 11:12| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist