Moravské závitky plněné žervé nádivkou

Suroviny

moravské uzené
8 plátků
žervé
200 g
zakysaná smetana
3 PL
česnek
2 stroužky
strouhaný křen
100 g
citron
1/2 ks
sůl, bílý pepř, petrželka, pažitka
dle chuti

Postup přípravy:

Žervé utřeme s prolisovaným česnekem, strouhaným křenem, smetanou, citrónovou šťávou a jemně nasekanou pažitkou a petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme. Zarolujeme do plátků uzeného masa a uložíme zhruba na hodinu do lednice. Podáváme na listech hlávkového nebo jiného zeleného salátu spolu s osminkami uvařených vajec. Vrch závitků můžeme ozdobit nastříkaným kopečkem ze zbytku žervé a kouskem citrónu.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.4.2013 11:12| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist