Mašle s tomatovou omáčkou a bazalkou

Suroviny

rajčatový protlak (nebo pyré)
120 g
sojová drť (s příchutí šunky)
100 g
cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
smetana na vaření
250 ml
bazalka - čerstvá
1 snítka
cukr
dle chuti
sůl a pepř
dle chuti
těstoviny
500 g
olej
2 PL

Postup přípravy:

Uvaříme těstoviny a sojovou drť dle návodu. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a přidáme protlak, necháme chvilku dusit. Opepříme, osolíme a dusíme dál cca 10 minut, pak přidáme cukr (dle chuti omáčky, někdo radši sladší). Přidáme uvařenou sojovou drť, promícháme a necháme zvolna vařit na nejnižší stupeň. Po pár minutách zalijeme smetanou (opět dle chuti), promícháme, ale už nevaříme a přidáme ještě čerstvou nasekanou bazalku. Nakonec přimícháme těstoviny a dozdobíme lístky bazalky.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.12.2014 2:01| autor: elviraelvira

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist