Luxusní kachna pečená s pomeranči a tymiánem

Suroviny

menší kachna
1 ks
pomeranč
3 ks
tymián
1 ČL
mletý peř
1 špetka
voda
5 ČL
olej
2 PL
sůl
1 ČL

Postup přípravy:

Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku na rozehřátý olej. Pak posypeme tymiánem, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou. Před dokončením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze 2 pomerančů a lžičku pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do šťávy a krátce prohřejeme. Měkké porce kachny dáme na vyhřáté talíře, přelijeme šťávou, poklademe kolečky pomeranče a ihned podáváme.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.7.2015 10:47| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist