Luxusní kachna pečená s pomeranči a tymiánem

Suroviny

menší kachna
1 ks
pomeranč
3 ks
tymián
1 ČL
mletý peř
1 špetka
voda
5 ČL
olej
2 PL
sůl
1 ČL

Postup přípravy:

Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku na rozehřátý olej. Pak posypeme tymiánem, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou. Před dokončením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze 2 pomerančů a lžičku pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do šťávy a krátce prohřejeme. Měkké porce kachny dáme na vyhřáté talíře, přelijeme šťávou, poklademe kolečky pomeranče a ihned podáváme.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.7.2015 10:47| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist