Květáková polévka se smetanou a muškátovým oříškem

Suroviny

květák
1 ks
zeleninový bujón
1 kostka
smetana ke šlehání
250 ml
polohrubá mouka
3 PL
muškátový oříšek
1 ks
zelená petrželka
1 snítka
bílý pepř
1 špetka
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a omyjeme. Růžičky vložíme do vroucího zeleninového vývaru. Vaříme asi 15 minut doměkka. Potom květák v polévce důkladně rozšleháme šlehačem, nebo ho propasírujeme. Polovinu smetany rozmícháme s moukou a za stálého míchání přilijeme do polévky. Necháme ještě chvíli povařit. Nakonec polévku okořeníme bílým pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Zbytek smetany a jemně nasekanou zelenou petrželku ušleháme a těsně před podáváním zdobíme jednotlivé porce polévky úhlednými kopečky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.12.2014 9:58| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist