Krůtí závitky plněné zelím a rýžží

Suroviny

krůtí prsa

600 g

plátky šunky

100 g

mladé zelí

400-500 g

anglická slanina

100 g

středně velká cibule

1 ks

vařená rýže

50 g

nasekaná zelená petrželka

1 PL

sypký zeleninový bujón

1/2 ČL

vejce

1 ks

francouzská hořčice

1 PL

kari koření

1 špetka

sůl, mletý černý pepř

dle chuti

kmín

dle chuti

Postup přípravy:

Plátky masa naklepejte natenko, potřete hořčicí a poklaďte šunkou. Slaninu nakrájejte na kostičky, zelí na nudličky, cibuli oloupejte a nasekejte. Na rozehřátou pánev vložžte kostičky slaniny, vyškvařte a přidejte cibuli. Míchejte, dokud nezesklovatí, potom přidejte zelí, osolte a duste asi 5 minut. Přidejte bujón, sůl, kari a pepř a promíchejte. Vmíchejte rýžži, rozšlehané vejce, petržželku, dosolte a nechte vychladnout. Na kažždý plátek masa se šunkou dejte trochu směsi, zarolujte a závitky omotejte nití nebo provázkem. Naskládejte je do pekáčku, posypte kmínem a vložžte do trouby vyhřáté na 180 °C. Během pečení podlévejte horkou vodou a pečte asi 25 minut doměkka. Podávejte teplé s rýžží či bramborami nebo studené pokrájené na plátky jako chuťovku.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist