Vepřová krkovice na cibuli s česnekem

Suroviny

vepřová krkovice

4 silnější plátky

česnek

4 stroužky

větší cibule

4 ks

masox

2 kostky

sádlo

130 g

voda

500 ml

vegeta

dle chuti

sůl a pepř

dle chuti

cukr

1 špetka

olej

5 PL

Postup přípravy:

Nakrájenou krkovici na silnější plátky nasolíme, okořeníme pepřem, přidáme trochu vegety (podravky) smíchané se špetkou cukru, potřeme utřeným česnekem a zakápneme olejem, necháme odležet v lednici nejméně 1-2 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo. Na rozpáleném sádle přímo v tlakovém hrnci zprudka orestujeme maso z obou stran, plátky vytáhneme a ve výpeku osmahneme cibuli hodně dohněda. Přidáme asi 0,5 l vody, 2 ks kostky masoxu, vložíme orestované maso, vše ještě okořeníme a osolíme. V tlakovém hrnci dusíme 20 minut, maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vyvaříme do hustější konzistence.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist