Vepřová krkovice na cibuli s česnekem

Suroviny

vepřová krkovice

4 silnější plátky

česnek

4 stroužky

větší cibule

4 ks

masox

2 kostky

sádlo

130 g

voda

500 ml

vegeta

dle chuti

sůl a pepř

dle chuti

cukr

1 špetka

olej

5 PL

Postup přípravy:

Nakrájenou krkovici na silnější plátky nasolíme, okořeníme pepřem, přidáme trochu vegety (podravky) smíchané se špetkou cukru, potřeme utřeným česnekem a zakápneme olejem, necháme odležet v lednici nejméně 1-2 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo. Na rozpáleném sádle přímo v tlakovém hrnci zprudka orestujeme maso z obou stran, plátky vytáhneme a ve výpeku osmahneme cibuli hodně dohněda. Přidáme asi 0,5 l vody, 2 ks kostky masoxu, vložíme orestované maso, vše ještě okořeníme a osolíme. V tlakovém hrnci dusíme 20 minut, maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vyvaříme do hustější konzistence.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist