Kořeněná majonéza s jogurtem

Suroviny

netučný jogurt
1/4 l
olej
1/2 l
žloutky
2 ks
hořčice
1 ČL
bílý mletý pepř,sůl
2 ČL
sezonní zelenina

Postup přípravy:

Utřeme nebo v mixéru vyšleháme ze žloutků, oleje a ostatních přísad základní majonézovou hmotu, kterou různě ochucujeme. Jemně nakrájíme sezónní zeleninu (mrkev, celer, salátová okurka, ředkve, čínské zelí aj.) a promícháme s majonézami.

Papriková majonéza: Vmícháme 1 lžíci sladké mleté papriky, 1 lžíci chilli omáčky, 1 lžíci koňaku.

Kari majonéza: Vmícháme 4 lžičky kari koření, 4 kapky worcesteru.

Bylinková majonéza: Vmícháme nakrájenou cibulku, petrželku nebo pažitku. Podáváme s čerstvou zeleninou. Do ošatky dejte slané pečivo, tyčinky,banketky.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist