Jemný segedín s kysanou smetanou

Suroviny

vepřová plec
500 g
sádlo
2 PL
cibule
1 ks
kmín
1/4 KL
sladká paprika
2 KL
kysané zelí
600 g
kysaná smetana
200 g
slanina či špek
50 g
česnek
1-2 stroužky
hladká mouka
2 PL

Postup přípravy:

1. V kastrole rozpálíme sádlo, vsypeme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín a osmahneme dozlatova.

2. Poté přidáme mletou papriku, sůl, pepř, zamícháme a ihed zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo z poloviny potopené. Vše vydusíme do poloměkka.

3. Během dušení podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem a občas zamícháme. K poloměkkému masu přidáme překrájené kysané zelí a prolisovaný česnek.

4. Vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a trochu vody, dobře rozmícháme a na mírném ohni dále dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vodu či vývar a mícháme.

5. Nakonec jemný segedín s kysanou smetanou dochutíme solí, pepřem a podle chuti ev. lehce přisladíme a podáváme s houskovým ev. j. knedlíkem.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.1.2011 2:23| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist