Jehněčí pečeně s mrkví a hráškem

Suroviny

jehněčí kýta

1 kg

mražený cukrový hrášek (nebo čerstvé jarní lusky)

200 g

jarní karotka

1 svazek

česnek

2 hlavičky

máslo

50 g

cukr

1 špetka

čerstvý tymián

několik větviček

sůl, mletý bílý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Jehněčí maso očistíme a „prošpikujeme“ nakrájenými stroužky z jedné česnekové hlavičky. Stroužky z druhého česneku nastrouháme, smícháme s tymiánem a solí a vetřeme do masa. Zabalíme ho do alobalu a uložíme do druhého dne v chladu. Pak maso vložíme i s alobalem do pekáče, podlijeme vodou do výšky asi 3 cm, pekáč přiklopíme a pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Maso vyjmeme z alobalu, vrátíme zpět do trouby a ještě dopečeme, aby získalo barvu. Zeleninu očistíme a spaříme v osolené vodě (musí zůstat poloměkká). Vložíme ji do pánve s rozehřátým máslem, prohřejeme, osolíme, osladíme a opepříme. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou zeleninou. Jako příloha se nejlépe hodí nové brambory.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist