Jehněčí krk na zelenině a víně

Suroviny

jehněčí krk
400 g
kvalitní bílé víno
250 ml
máslo
2 PL
rajský protlak
1 ČL
cukr
1 ČL
vývar
500 ml
menší petržel
1 ks
mrkev
1 ks
cibule
1 ks
celer
1/8 ks
světlá jíška
1 balíček
perník na strouhání
dle chuti
nové koření
5 ks
bobkový list
1 ks
celý pepř
5 ks
tymián
1 špetka
jalovec
1 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na větší kusy, stejně jako zeleninu, osolíme jej a opepříme. Na másle opečeme zeleninu s cibulí, přidáme protlak, cukr, koření a maso, pak zalijeme vínem, necháme odvařit. Pokrm zalijeme vývarem, maso dusíme do měkka. Když je vše měkké, nastrouháme do omáčky perník (1 polévkovou lžíci) a zahustíme jíškou.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2015 6:20| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist