Jehněčí krk na zelenině a víně

Suroviny

jehněčí krk
400 g
kvalitní bílé víno
250 ml
máslo
2 PL
rajský protlak
1 ČL
cukr
1 ČL
vývar
500 ml
menší petržel
1 ks
mrkev
1 ks
cibule
1 ks
celer
1/8 ks
světlá jíška
1 balíček
perník na strouhání
dle chuti
nové koření
5 ks
bobkový list
1 ks
celý pepř
5 ks
tymián
1 špetka
jalovec
1 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na větší kusy, stejně jako zeleninu, osolíme jej a opepříme. Na másle opečeme zeleninu s cibulí, přidáme protlak, cukr, koření a maso, pak zalijeme vínem, necháme odvařit. Pokrm zalijeme vývarem, maso dusíme do měkka. Když je vše měkké, nastrouháme do omáčky perník (1 polévkovou lžíci) a zahustíme jíškou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2015 6:20| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist