Jednoduchá vajíčková pomazánka

Suroviny

vejce
4-5 ks
máslo nebo margarín
2 PL
plnotučná hořčice
1 PL
sůl a pepř
dle chuti

Postup přípravy:

1. Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout.

2. Po vychladnutí vajíčka drobně nakrájíme nebo rozmačkáme vidličkou a nasypeme do větší misky, do které nejprve dáme máslo.
3. Opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici, sůl a pepř. 
4. Až vznikne jemná hmota, uložíme misku do lednice. 
5. Mezi tím si nakrájíme pečivo, kterým může být veka, bageta, nebo celozrnné pečivo, případně i chléb nebo rohlík.
6. Servírujeme jako chlebíčky nebo jednohubky.  
7. Hotový pokrm můžeme ozdobit petrželkou nebo pažitkou.
8. Ideální je konzumace vajíčkové pomazánky v kombinaci s hlávkovým salátem. 
9. Vychlazená vajíčková pomazánka chutná skvěle v horkých letních dnech. 

Variací na vajíčkovou pomazánku je nespočet. Místo česneku můžete použít cibuli, majonézu můžete nahradit bílým jogurtem. Rovněž přílohy můžete měnit, místo hlávkového salátu můžete podávat okurku, papriku nebo rajče. Každá ingredience vám tak přinese jiný prožitek. Nebojte se v kuchyni popustit uzdu své fantazii a být trochu více kreativní. Využívejte suroviny, které daná roční doba nabízí. Vaší odměnou bude spokojenost každého, kdo pomazánku okusí.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2014 7:26| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist