Italská špenátová polévka s rýží

Suroviny

špenát
600 g
panenský olivový olej
40 ml
cibule
1 ks
stroužek česneků
2
chilli paprička
1 ks
zeleninový vývar
120 ml
sýr Pecorino
60 ml
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Špenát necháme na mírném ohni lehce povadnout, hrnec odstavíme z plotny a špenát scedíme. Tekutinu si uschováme. Špenát najemno nasekáme velkým nožem, anebo nahrubo rozmixujeme.

Ve velkém hrncirozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku, chilli papričku a česnek po dobu asi 5 minut. Vsypeme rýži a zamícháme. Pak přilijeme vývau a vodu ze špenátu, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Přidáme špenát, osolíme a opepříme. Vaříme ještě 5-8 minut dle potřeby – dokud rýže nezměkne. Nakonec podle chutě přidáme sůl, pepř a posypeme sýrem pecorino.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist