Hruškový džem se zázvorem a medem

hruskovy-dzem-se-zazvorem-a-medem-1100x618.jpg Zdroj: www.labeta.cz

Suroviny

zralá sladká hruška
1 kg
med
2 PL
najemno nastrouhaný zázvor
1/2 ČL
citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)
1 ks
želírovací cukr 4:1 Labeta
1 ks

Postup přípravy:

Očištěné hrušky bez jádřinců pokrájíme na čtvrtiny, rozvaříme, scedíme a rozmixujeme. Přidáme med, zázvor, citrónovou šťávu a želírovací cukr Labeta. Směs dobře promícháme a za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Naše tipy: do méně sladkých hrušek doporučujeme želírovací cukr 2:1, máte-li však hrušky hodně zralé a sladké, bude se lépe hodit želírovací cukr 4:1.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.9.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist