Hruškový džem se zázvorem a medem

hruskovy-dzem-se-zazvorem-a-medem-1100x618.jpg Zdroj: www.labeta.cz

Suroviny

zralá sladká hruška
1 kg
med
2 PL
najemno nastrouhaný zázvor
1/2 ČL
citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)
1 ks
želírovací cukr 4:1 Labeta
1 ks

Postup přípravy:

Očištěné hrušky bez jádřinců pokrájíme na čtvrtiny, rozvaříme, scedíme a rozmixujeme. Přidáme med, zázvor, citrónovou šťávu a želírovací cukr Labeta. Směs dobře promícháme a za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Naše tipy: do méně sladkých hrušek doporučujeme želírovací cukr 2:1, máte-li však hrušky hodně zralé a sladké, bude se lépe hodit želírovací cukr 4:1.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist