Hrachová polévka s česnekem podle staré Blažkové

Suroviny

česnek
3 stroužky
mletý černý pepř
1 špetka
majoránka
1 ČL
párek
2 ks
sůl
dle chuti
zeleninový bujón
1 kostka
cibule
1-2 ks
hrášek
500 g
hotová jíška
2 hrsti

Postup přípravy:

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujón, bylinky a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut. Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou. Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.12.2014 11:19| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist