Hovězí uzený jazyk s povidlovou omáčkou

Suroviny

sádlo
1 PL
cibule
1 ks
švestková povidla
3 PL
mandle
20 g
hladká mouka
30 g
sůl
citrónová kůra
rozinka
1 hrst
cukr
1 PL
bílé víno
perník
uzený hovězí jazyk
vývar na omáčku

Postup přípravy:

Uzený hovězí jazyk dáme do tlakového hrnce povařit do změknutí cca 30 minut. Uvařený jazyk vyjmeme a oloupeme – to že jde lehce sloupnout je známka, že je hotový a dostatečně měkký. Nakrájíme přes vlákna malé plátky masa. Vývar z jazyka zcedíme použijeme do omáčky.
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

Omáčka: hrnci rozpálíme tuk a cibulku v něm zpěníme, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Jíšku rozvaříme vývarem z jazyka a asi 15 minut povaříme. Přecedíme, přidáme povidla a rozvaříme do hladka, přidáme nasekané mandle a spařené rozinky, nastrouhanou citronovou kůru, chuť doladíme lžící cukru, osolíme a přidáme kapku vína.

Pro zahuštění nastrouháme kousek perníku, necháme přejít varem a podáváme. Omáčka má sladkou chuť. Jako přílohu děláme u nás doma houskový knedlík.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2011 7:51| autor: Viky17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist