Hovězí uzený jazyk s povidlovou omáčkou

Suroviny

sádlo
1 PL
cibule
1 ks
švestková povidla
3 PL
mandle
20 g
hladká mouka
30 g
sůl
citrónová kůra
rozinka
1 hrst
cukr
1 PL
bílé víno
perník
uzený hovězí jazyk
vývar na omáčku

Postup přípravy:

Uzený hovězí jazyk dáme do tlakového hrnce povařit do změknutí cca 30 minut. Uvařený jazyk vyjmeme a oloupeme – to že jde lehce sloupnout je známka, že je hotový a dostatečně měkký. Nakrájíme přes vlákna malé plátky masa. Vývar z jazyka zcedíme použijeme do omáčky.
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

Omáčka: hrnci rozpálíme tuk a cibulku v něm zpěníme, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Jíšku rozvaříme vývarem z jazyka a asi 15 minut povaříme. Přecedíme, přidáme povidla a rozvaříme do hladka, přidáme nasekané mandle a spařené rozinky, nastrouhanou citronovou kůru, chuť doladíme lžící cukru, osolíme a přidáme kapku vína.

Pro zahuštění nastrouháme kousek perníku, necháme přejít varem a podáváme. Omáčka má sladkou chuť. Jako přílohu děláme u nás doma houskový knedlík.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2011 7:51| autor: Viky17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist