Glazovaná krůtí prsa s džemem

Suroviny

krůtí prsa

600 g

čerstvý zázvor

60 g

červená paprika

1 ks

jarní cibulka s natí

1 ks

broskvový džem

4 PL

drcený pepř

dle chuti

citrónová šťáva

dle chuti

olivový olej

1 PL

Postup přípravy:

Osolte 600 g krůtích prsíček vcelku, posypte je drceným pepřem, zakapejte citrónovou šťávou a nechte hodinku rozležet. Vložte je pod gril do trouby, potřete olejem a zvolna pečte doměkka. Během pečení prsa několikrát otočte a potřete olejem. Mezitím lehce zpěňte na lžíci olivového oleje 60 g čerstvého oloupaného a na malé kostičky nakrájeného zázvoru, zastříkněte ho citrónovou šťávou, přidejte malou, na kostičky nakrájenou červenou papriku (můžete přidat i kousek feferonky) a mírně poduste. Pak přidejte cibulovou nať z cibulky, 4 lžíce broskvového džemu a společně krátce povařte. Upečené maso přelijte směsí a ještě zapečte. Podávejte s rýží či různě upravenými bramborami.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist