Francouzská bramborová polévka s houbami

Suroviny

voda
1,5 l
brambory velké
2 ks
červená paprika
1 ks
malá cuketa
1 ks
cibule
1 ks
sušené houby
1 hrst
máslo
2 PL
hrubá mouka
1 PL
česnek
2 stroužky
provensálské koření
1 ČL
mletá sladká paprika
1 ČL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, papriku očistíme a obojí nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji orestujeme. Pak zeleninu osolíme, ochutíme mletou paprikou a provensálským kořením, zaprášíme ji hrubou moukou, znovu promícháme a krátce orestujeme. Do hrnce přilijeme vodu, přidáme hrst sušených hub a polévku vaříme asi 20 minut, dokud nejsou zelenina a houby měkké. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, případně polévku ještě dochutíme solí a kořením.

Náš tip: sušené houby nemusíte předem namáčet do vody, jak se to obyčejně dělá. Takto po uvaření zůstanou pěkně pevné a neosliznou.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist