Dýňová polévka s česnekem a zázvorem

Suroviny

dýně
1 kg
zeleninového vývaru
900 ml
másla
3 PL
cibulí
1 ks
mléka
300 ml
česneku
1 stroužek
mletého zázvoru
1 ČL
citrónové šťávy
1 PL
sůl, pepř

Postup přípravy:

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostky. Rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše podusíme 2-3 minuty. Pak přidáme vývar a uvedeme do varu. Osolíme, opepříme, podle chuti přidáme zázvor a citrónovou šťávu. Na mírném ohni vaříme asi 20 minut, po vychladnutí polévku rozmixujeme. Nakonec přidáme mléko a mírně prohřejeme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.3.2015 11:34

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist