Dýňová polévka s česnekem a zázvorem

Suroviny

dýně

1 kg

zeleninového vývaru

900 ml

másla

3 PL

cibulí

1 ks

mléka

300 ml

česneku

1 stroužek

mletého zázvoru

1 ČL

citrónové šťávy

1 PL

sůl, pepř

Postup přípravy:

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostky. Rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše podusíme 2-3 minuty. Pak přidáme vývar a uvedeme do varu. Osolíme, opepříme, podle chuti přidáme zázvor a citrónovou šťávu. Na mírném ohni vaříme asi 20 minut, po vychladnutí polévku rozmixujeme. Nakonec přidáme mléko a mírně prohřejeme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.3.2015 11:34

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist