Domácí vánočka s rozinkami

Suroviny

hladká mouka

60 dkg

cukr

14 dkg

mléko

1/4 l

droždí

3 dkg

vejce

2 ks

hera

12 dkg

rozinky

1 hrst

rum

1 dcl

sůl

1 ČL

sekané mandle

1 hrst

muškátový květ

1 špetka

citrónová kůra

1 PL

Postup přípravy:

Vypracujeme klasické kynuté těsto. Z cukru, droždí a trošky mléka necháme vzejít kvásek. Ten zapracujeme do mouky s 1 vajíčkem, vlažným mlékem, zbytkem cukru, rozpuštěnou Herou a troškou rumu. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, špetku muškátového květu, sůl a nakonec rozinky. Těsto vymícháváme tak dlouho, aby se nelepilo na stěny, necháme kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 9 stejných částí, potom rozdělíme na 4, 3 a 2 díly. Ze všech vypracujeme dlouhé válečky, které postupně propleteme. Nejprve ze 4, pak 3 a nakonec 2 dílů. Vánočku potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí. Pečeme při 150 -160°C cca 45 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.12.2014 10:17| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist