Domácí vánočka s rozinkami

Suroviny

hladká mouka
60 dkg
cukr
14 dkg
mléko
1/4 l
droždí
3 dkg
vejce
2 ks
hera
12 dkg
rozinky
1 hrst
rum
1 dcl
sůl
1 ČL
sekané mandle
1 hrst
muškátový květ
1 špetka
citrónová kůra
1 PL

Postup přípravy:

Vypracujeme klasické kynuté těsto. Z cukru, droždí a trošky mléka necháme vzejít kvásek. Ten zapracujeme do mouky s 1 vajíčkem, vlažným mlékem, zbytkem cukru, rozpuštěnou Herou a troškou rumu. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, špetku muškátového květu, sůl a nakonec rozinky. Těsto vymícháváme tak dlouho, aby se nelepilo na stěny, necháme kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 9 stejných částí, potom rozdělíme na 4, 3 a 2 díly. Ze všech vypracujeme dlouhé válečky, které postupně propleteme. Nejprve ze 4, pak 3 a nakonec 2 dílů. Vánočku potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí. Pečeme při 150 -160°C cca 45 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.12.2014 10:17| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist