Domácí utopenci s feferonkou

Suroviny

deka
1 balíček
vody
1,5 l
octa
0,5 l
cibule
400-500 g
špekáčků
20 ks
kuliček nového koření
6 ks
bobkové listy
3 ks
moučkového cukru
1 PL
feferonky
1/2 ks

Postup přípravy:

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky sloupneme, rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a do hrnce či sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka. Prosypeme cukrem, přidáme další koření a zalijeme téměř chladným nálevem. Necháme zrát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2013 8:55| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist