Domácí tlačenka s česnekem a majoránkou

Suroviny

vepřová kolena
2 ks
cibule
1 ks
bobkový list
3 ks
nové koření
2 ČL
pepř
2 ČL
česnek
3 stroužky
majoránka
2 PL
sůl

Postup přípravy:

Kolena očistíme a uprostřed kolem dokola nakrojíme až ke kosti. Vložíme do papiňáku, zalijeme vodou (cca 1 a 3/4 l) a přidáme cibuli, 2 lžičky soli a koření: bobkový list, lžičku nového koření, lžičku celého pepře. Vaříme asi 70 minut. Po uvaření maso vyndáme a nakrájíme ho. Kůži nakrájíme nadrobno nebo ji umeleme. Maso a kůži pak dáme do hrnce a přes sítko zalijeme vývarem tak, aby vznikla hustší směs. Přidáme lžičku namletého nového koření a lžičku mletého pepře, prolisovaný česnek, majoránku a povaříme. Směs musí být mírně přesolená. Po uvaření plníme do tlačenkového obalu, zavážeme a dáme vychladit.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.11.2015 8:13

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist