Domácí sirup z jahod

Suroviny

jahod

1 kg

cukru

1300 g

kyseliny citrónové

3 g

Postup přípravy:

Oprané a očištěné jahody rozmačkáme ve velké sklenici, prosypeme cukrem a necháme několik dní vyluhovat, občas je promícháme. Vyluhované jahody (pokud zkvasí nevadí) přefiltrujeme přes plátno. Získanou šťávu odvážíme, přidáme cukr ve výše uvedeném poměru a kyselinu citrónovou. Rychle zahřejeme na teplotu 85 °C a ihned plníme do čistých, nahřátých lahví. Láhve uzavřeme korkovými zátkami korunkovými uzávěry a položíme.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.6.2016 5:22| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist