Cupidův obláček s pusinkami

cupiduv-dezert-1100x618.jpg Zdroj: bohemia sekt

Suroviny

smetany ke šlehání
250 ml
moučkového cukru
1 polévková lžíce
vanilkového extraktu
1 lžička
mražených mandlí
1 hrnek
cukru
1/2 hrnku
Na pusinky
bílků
75 g
cukru krupice
100 g
špetka soli
citronové šťávy
1 polévková lžíce
bramborového škrobu
1 polévková lžíce

Postup přípravy:

Do smetany přidejte lžíci moučkového cukru, vanilkový extrakt a vyšlehejte dotuha. Ve food processoru krátce rozdrťte zmrzlé maliny s cukrem a vmíchejte je zlehka do připravené šlehačky. Rozdělte do skleniček a před podáváním uchovejte v lednici. Každou porci pak dozdobte předem připravenými sněhovými pusinkami.

Připravit pusinky není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pusťte se do nich klidně o den dřív, v uzavřené nádobě vám vydrží.

Šlehejte bílky 2 minuty při střední rychlosti, poté zvedněte otáčky a šlehejte další 3 minuty, přičemž postupně přisypávejte cukr. Po zapracování cukru šlehejte na plný výkon posledních 5 minut. Přisypejte škrob a stěrkou ho zlehka vmíchejte. Nakonec opět zlehka přidejte citronovou šťávu. Směs naplňte do cukrářského sáčku se špičkou. Na plech s pečícím papírem nastříkejte pusinky a vložte je do předem vyhřáté trouby (150 °C). Ihned po vložení stáhněte teplotu na 120 °C a sušte pusinky asi 45 minut. Troubu vypněte, ale neotvírejte. Pusinky v ní nechte do vychladnutí.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.2.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist